Företaget

M/D – det betyder Sjukgymnastik för Människor/Djur.

Företaget startade som Delsbo HästRehab och sjukgymnastik 1997 efter jag påbörjat mina vidarutbildningar för djur. Gick olika kurser, både privata hästmassörutbildningar och kurser i legitimerade sjukgymnaster inom veterinärmedicins regi. Auskulterade också hos de lokala veterinärerna för att lära mig mer.

Efter flytten till Hudiksvall 2011 och namnbytet har jag breddat verksamheten. Jag använder mina sjukgymnastiska kunskaper på både människor, hundar och hästar. Människor behandlar jag i mottagningen i Hudiksvall och hundar i Delsbos veterinärpraktik. Hästar tar jag emot i vårt stall och jag ambulerar även till andra stall.

Dessutom har jag haft förmånen att forska i de ämnen som intresserar mig mest. En litteraturstudie om McKenziemetoden publiserades i Nordisk Terapi 2006.

Studien ”Goniometry: is it a reliable tool to monitor passive joint range of motion in horses?” publiserade i Equine veterinary Journal 2010. I den studien visade vi hur man kan mäta ledvinklar på hästens ben på ett enkelt och säkert sätt.